Gratis verzenden vanaf € 65,00 anders € 5,95 | Verstuurd binnen 1-2 werkdagen mits voorradig

Tips om papier goed op te slaan en te bewaren

Al onze papierproducten verpakken en versturen wij zo veel mogelijk plastic vrij. Ook kopen wij de producten grootverpakt in kartonnen dozen in, zodat wij zo min mogelijk plastic ontvangen en hergebruiken wij de verpakkingen om bestellingen te versturen.

Het is algemeen bekend dat vocht en papier niet samengaan en wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

In ons pand is de temperatuur constant (21 graden) en bewaren wij het papier zoveel mogelijk in de originele verpakkingen en plaatsen wij niks op de grond. Zo voorkomen wij dat vocht invloed krijgt op onze producten.     

Welke tips kun jij hanteren om je papierproducten te bewaren:

  • De temperatuur zoveel mogelijk constant houden (21° C)
  • Bewaar papier alleen in een droge omgeving en uit de buurt van extreme temperatuurschommelingen (bijvoorbeeld een verwarming of open raam)
  • Leg verpakkingen met papier producten met nooit op de grond om optrekkend vocht tegen te gaan.
  • Bewaar papier bij voorkeur in een omgeving van 21° C en een vochtigheidsgraad van 40%. 

Verdere tips voor papiergebruik:

Laat het papier acclimatiseren voordat het gebruikt wordt. Als het in een koele ruimte gelegen heeft (bijvoorbeeld door transport) moet het zich eerst aanpassen aan de omgevingstemperatuur.

Papier en vocht

De luchtvochtigheid van de omgeving kan invloed hebben op de verwerkbaarheid op bijvoorbeeld printers. De vezels in het papier zullen uitzetten of samentrekken bij wijzigingen in het vochtgehalte. Dit heeft invloed op de stijfheid en de formatie van het papierproducten.

Bij het productieproces van papier wordt er heel veel water gebruikt. De laatste decennia reduceren papierfabrieken dit verbruik en wordt water hergebruikt en gezuiverd en gaat het schoner weer de natuur in.

Kortom water en papier kunnen niet met en zonder elkaar.

De waardering van www.ppapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 470 reviews.